Wat is Aerial Yoga?

Aerial Yoga is een vorm van yoga waarbij je yoga houdingen beoefent terwijl je in de lucht hangt met behulp van een hangmat of schommel. Het wordt ook wel anti-zwaartekracht yoga genoemd en is een unieke manier om de voordelen van yoga te ervaren terwijl je de zwaartekracht trotseert. In dit artikel gaan we in op de geschiedenis, de voordelen en de verschillende soorten Aerial Yoga.
Aerial Yoga

Geschiedenis van Aerial yoga

Aerial Yoga werd begin jaren 2000 ontwikkeld door Christopher Harrison, voormalig turner en danser. Hij ontwikkelde een systeem van yogahoudingen die konden worden uitgevoerd met behulp van een hangmat of schommel, die hij AntiGravity Yoga noemde. De beoefening won snel aan populariteit en er ontstonden varianten van luchtyoga.

Voordelen

Aerial Yoga biedt vele voordelen voor lichaam en geest. Hier volgen enkele van de belangrijkste voordelen van luchtyoga:

  1. Verbeterde flexibiliteit: Door de hangende hangmat kun je diepere stretches en houdingen bereiken dan bij traditionele yoga.
  2. Toegenomen kracht: Aerial yoga vereist het gebruik van spieren die niet typisch worden gebruikt in traditionele yoga, wat resulteert in verhoogde kracht.
  3. Minder stress: De zachte swingende beweging en de focus die nodig is tijdens aerial yoga kan stress en angst helpen verminderen.
  4. Verbeterde balans: De onstabiele aard van de hangmat vereist dat je je kernspieren inschakelt en je evenwicht verbetert.
  5. Decompressie van de wervelkolom: De omgekeerde houdingen in aerial yoga kunnen helpen de wervelkolom te decompresseren en rugpijn te verlichten.

Soorten Aerial Yoga

Er zijn verschillende soorten luchtyoga, elk met een unieke aanpak en voordelen.

  1. AntiGravity Yoga: Dit is de oorspronkelijke vorm van luchtyoga, ontwikkeld door Christopher Harrison, waarbij een hangmat wordt gebruikt om yogahoudingen uit te voeren.
  2. Aerial Vinyasa: Deze vorm van aerial yoga combineert traditionele vinyasa flows met het gebruik van een hangmat.
  3. Aerial Restorative: Aerial restorative yoga gebruikt de hangmat om het lichaam te ondersteunen in zachte, herstellende houdingen, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen met blessures of fysieke beperkingen.
  4. Luchtacrobatiek: Dit type luchtyoga combineert yogaposes met acrobatische bewegingen, wat resulteert in een leuke en uitdagende workout.
  5. Aerial Fitness: Aerial fitness klassen gebruiken de hangmat om kracht en conditionering oefeningen uit te voeren, waardoor het een uitstekende workout voor het opbouwen van het bovenlichaam kracht.

FAQs

1. Is aerial yoga geschikt voor beginners?

Ja, aerial yoga is geschikt voor beginners. Het is echter essentieel om te beginnen met een beginnersles om de basis te leren en je zelfvertrouwen op te bouwen voordat je overgaat naar meer gevorderde lessen.

2. Kan aerial yoga helpen bij rugpijn?

Ja, aerial yoga kan rugpijn helpen verlichten door de wervelkolom te decompresseren en de kernspieren te versterken.

3. Is aerial yoga veilig?

Ja, aerial yoga is over het algemeen veilig zolang je onder begeleiding van een gekwalificeerde instructeur oefent en de veiligheidsrichtlijnen volgt.

4. Heb ik speciale apparatuur nodig om luchtyoga te beoefenen?

Ja, je hebt een speciaal voor luchtyoga ontworpen hangmat of schommel en een stevig ankerpunt nodig.

5. Kan aerial yoga helpen bij stress en angst?

Ja, de zachte schommelbeweging en de focus die bij luchtyoga vereist zijn, kunnen stress en angst helpen verminderen.

Conclusie

Aerial yoga is een unieke en leuke manier om de voordelen van yoga te ervaren terwijl je de zwaartekracht trotseert. Het biedt vele voordelen voor zowel het lichaam als de geest, waaronder verbeterde flexibiliteit, kracht en verminderde stress. Met verschillende soorten luchtyoga om uit te kiezen, is er voor elk wat wils. Dus waarom probeer je geen luchtyoga en ervaar het plezier van vliegen!